Det glemske Internett og fotnoter

Det å legge til en lenke fra en nettside inn i en referanse er nok dessverre ingen god måte å fremstå som etterrettelig på. Ihvertfall om noen prøver å sjekke referansene til teksten noen år etter at den ble skrevet. Prøv selv. Dersom du prøver å følge lenkene til en artikkel som er noen år gammel er normalen at man kommer til en side som ikke eksisterer. 







Men selv om Internet er glemsk er det muligheter for å hjelpe på hukommelsen. Jeg har i innlegget under skrevet om Internet Archive som et sted som husker all slags media. Wayback machine er i seg selv et svært godt verktøy for å finne nettsider som for lengst har forsvunnet fra selve Internett. Og det er ofte mulig å finne kilden til de døde lenkene der. Men ikke alltid. 

Så dersom du ønsker å "fryse" kildene dine til teksten har Wayback machine enda et verktøy du kan bruke og det er  å lage et nøyaktig øyeblikksbilde av kilden din. Dersom du bruker den lenken i kilden din i stedet for selve nettsiden,  har du en referanse som varer lenge. Selv om den ikke nødvendigvis varer evig, vil den som oftest vare lengre enn nettsiden den stod på opprinnelig. I tillegg er det mulig å sjekke om det er noen endringer eller om kilden har utviklet seg videre der ettersom det ofte er tatt flere øyeblikksbilder av kilden.

Og noe helt annet: Det at det er flere antall levende mennesker enn antall døde mennesker siden homo sapiens begynte å traske rundt er en myte. Så dersom de døde våkner og det blir bråk, så vinner de.

Her er forresten den teksten som skulle stått på nettsiden bildet kommer fra. Og. Her er den første publiseringen av denne artikkelen

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Inspirasjon til Utflukts' dramaturgi

etter Utflukt

Tilbake