Bokanbefalinger

Planen er å komme med anbefalinger av bøker og tekster som er tilgjengelige for nedlasting under creative commons lisens. Hvis du er utålmodig kan du sjekke ut siden Creative Commons' liste over både sakprosa og skjønnlitteratur.

Den nettsiden som har gitt meg de beste og morsomste tipsene er Boing Boing. Og jeg begynner med en bok av Cory Doctorow. Han er en av redaktørene på denne bloggen. Han er også forfatter og har lagt ut tekstene sine på nett under CC.

Little Brother er en bok for ungdom og ble blant annet anbefalt som en av årets bøker av New York Times i fjor. Hvis du ikke har lest e-bøker før er dette en forholdsvis enkel start. Boken handler om ungdommer i San Fransisco som blir mistenkt for å stå bak et terrorangrep mot byen. Den beskriver det paranoide USA under Bush-regimet, og tar landets behandling av sine egne til yttergrensene.

Boken har et godt driv, og den engasjerer ettersom den tar opp svært aktuelle tema som overvåking og demokratiske spilleregler. Den burde være pensum i engelsk på ungdomsskole-nivå ettersom den er forhldsvis enkel å lese samtidig som den appellerer til diskusjon.

Men jeg må presisere at boken er meget lesbar for voksne også. Den engasjerer.

Du kan lese mer om, samt laste ned boken på denne siden. Forfatteren blir nok også veldig glad hvis du kjøper en papirutgave av boken etter hvert.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Inspirasjon til Utflukts' dramaturgi

etter Utflukt

Tilbake